older frenz












Spend time with childhood friends is the most memorable time

i ever had. yeah. it's been so long we're not seeing each other. since we're decided to follow the wind of our life. and i think almost about a year we're not contact each other either phone call. i know i know. you all busy with life, studies, love, opps! haha. sharing okay :) and the most happiest thing that i ever had is you guys willing to sleepover my house last night. it means alot to me. thanks eyka and mal. you guys rock! we're share almost things together. saddness. happiness. and also love. what? that's the common thing that girls do. i can't stop talking, talking and talking. sorry guys. yeah i know it sound pricking to hear but what to do? i have millions story to tell you girls. semalam punya pun tak habis lagi tau. haha. and we was off to bed at about 6 in the morning. helping eyka with her Final exam. ohh yeah eyka. i'm so sorry. i know you have to sit for final exam this afternoon but i still persuaded you. i'm so sorry eyka. i hope you don't have to repeat that subject. '___' and mal don't you dare to mop you glitter eyeliner. because i love it! and yeahhh you look pretty with those glitter eyes. *wink*wink* and once more, thanks girls. or not i will stay at home alone. '__'
ermm,hang out till forget dah 3 pagi..then cepat2 balik uma..





wedding of my uncle!

ermm..ari sabtu ari tu ma uncle kawin lorhh..kire bersanding laa..ari jumaat 2 bersanding kat umah sebelah pompuan..ari khamis 2 tyme akad nikah lorhh..kterg satu family x pegi coz ayah n mami keje.so mase bersanding belah lelaki baru ktrg pegi..kalau nk diikut kan aq x brape kenal sgt pak su ni.coz dye sedare jauh belah ayah..ayah cakap tyme dorang kecik2 dlu rapat la.sejak pak su ni pindah perak drg dah x contact,2 pon tyme raye bru jmpe..huhuhu..ape2 pon best lorhh coz dapat tgk pak su kawin.dah la pengantin pompuan cantek+comil ske tgk..


video
(ni sje video yg aq sempat ambil lorhh..tyme ni tgk merenjis2 si pengantin,,)

p/s : hope pak su n mak su bahagie dan kekal sampai ke akhir hayat yea..dont noty yea pak su!!jage mak su baek2 ok.dah la mak su cantek+comil..hahahahaha

apabila kisah silam tiba-tiba menyelubungi kembali

Tajuk entri yang tak pernah-pernah aku buat sebelum nie. entah kenapa la aku terasa mahu buat tajuk yang sebegitu rupa. entri kali ini tidak mengambil paras rupa siapa2. harap maklum. haish. aku pun tak tahu. bercerita kembali tentang kisah silam sangat la tidak patut diceritai kembali. kenapa? kerana perkara tersebut sudah lepas la. kita kena lah memandang kehadapan. bukan ke kebelakang. TAPI macam mana kalau kisah silam datang kembali seperti tajuk entri aku pada hari ini?

kisah silam ni mengaitkan beberapa perkara. kisah silam yang menggembirakan. kisah silam yang menyakitkan. kebanyakannya lah, kisah silam sering kali dikaitkan dengan kisah-kisah yang tragis, tangisan, dendam dan juga kebencian. jarang sekali kita mengaitkannya dengan kisah-kisah yang menggembirakan. contohnya seperti menyambut hari jadi. adakah kita memanggilnya sebagai kisah silam? tidak tidak. kita lebih cenderung memanggilnya sebagai kenangan.

kisah-kisah silam sangat penting bagi kita untuk belajar dari kesilapan. (jika kisah silamnya ada menbuat kesilapan). oleh itu, kita perlu lah memperbaikinya agar tidak melakukannya lagi di masa hadapan. jika kisah silamnya berbaur percintaan seperti putus cinta, putus tunang, bercerai atau sebagainya, kita haruslah bijak untuk tidak memilih seperti individu yang telah menghancurkan hati kita tersebut. maksud saya disini ialah kita harus lah membuat 'pros and cons' terhadap individu yang ingin mendekati kita dengan individu yang telah menghancurkan hati kita dulu agar kita tidak mendapat individu sebegitu rupa pada masa hadapan. faham? bagus. disini ingin saya selitkan beberapa tips agar anda dapat melupakan kisah silam anda ;

1.buang semua gambar2 kenangan bersama
2.barang yang dihadiahi tu suka hati la korang nk buat apa. buang ataupun simpan. sesetengah individu simpan. sebab dah jadi hak milik kekal. mane boleh buang. lagi-lagi kalau yang mahal tu.
3.buang semua lagu2 yang membolehkan anda mengingatkan kembali kepada individu yang tidak berkenaan itu.
4.delete orang tersebut drpd facebook mahupun myspace. plus, buang nombor orang tersebut drpd fon list anda.
5.jangan sesekali menelefon mahupun sms orang tidak berkenaan tersebut. tunjukkan bahawa kita juga boleh hidup tanpa orang itu.
6.mula bergaul dengan teman-teman. sibukkan diri anda dengan assignment anda yang melambak tu. kalau dah habis, buatkan member punya assignment pulak.

Itu sahaja lah tips yang dapat aku kongsikan . kita juga harus lah yakin dengan diri kita sendiri bahawa kita hidup bukan seorang diri sahaja di dalam dunia ni. ramai lagi orang yang sayang dan mahu kan kita supaya terus hidup untuk masa hadapan. oleh itu, jangan la bersedih jika kisah silam tiba-tiba menyelubungi anda kembali kerana masa depan anda lebih berharga daripada kisah silam anda. bergembira lah selagi boleh dan jangan sesekali membiarkan kisah silam anda menyelubungi anda kembali :)

merepek of yaya!!

tak bace pon!buku yg bace aku!!:P


ermmm,,ari ni tetiba je aq terjage awal laaa..ermm i impress with my self,besause finally i wake up early this morning.huhuhu.pagi 2 ari macam mendung la..tibe2 aku bukak radio lagu hujan!!pagi yang gelap..ishh>3 kebetulan je semua..sampai tgh hari..boring la plk.x taw nak buat ape,so decided nak kemac bilik aku la..rajin la pulak aku nk berkemas.time kemas2 2 terjumpa la pulak novel aku yang dlu.ermm,aq bace la novel 2.kalau nk diikutkan aku ni mane suke sgt bace novel2 ni.lebih2 lg kalau yg tebal 2.aduhhhhh.novel yg paling aku suke adalah ALIYA ELYANA..alaa pasal sepasang kembar yg ade kuasa magik 2.2 mmg aku suka giler la.aku dah bace buku 2 ade lah smpai 8 kali.huhuhu.tp kalau novel2 tebal 2 mmg aku x bace la.bukan nyer aku yang bace buku 2..buku 2 yang bace aku..hahahaha!!!

dont waste my time la!!


Oh stupid stupid people, giving me stupid stupid comments on my cbox (my space n facebook). To be honest, I don't really care about what they're saying about me or what kind of remarks they give me because they don't know me, simple as that. They can say whatever they want but it won't affect me.

People tend to judge, but I tend to ignore. Yeah, that's what lala said. And to think about it, it is actually true. People judge based on someone's appearance. And that is why, first impression is the most important thing when it comes to meeting new people.

I may not be the most polite girl in the world. I dress up for myself and it makes me feel good.
So, to the people out there who just loves to judge, go ahead. Cause you will make a fool out of yourself, more than you already are.

Thank you Guest, for inspiring me to write this post. ;)

someone gave to me this:)

Hargai anugerah ‘cinta’

Bayangkan anda mencintai seseorang tetapi orang itu tidak mencintai anda, tentu menyakitkan.Tetapi, anda lebih kecewa apabila anda mencintai seseorang tetapi tidak mempunyai keberanian untuk memberitahu apa yang anda rasakan.Percaya atau tidak, anda memerlukan seminit untuk tertarik kepada seseorang, sejam untuk menyukai seseorang, sehari untuk mencintai seseorang tetapi mengambil masa seumur hidup untuk melupakan seseorang yang anda cintai.Mungkin Tuhan sengaja menemukan kita dengan seseorang yang tidak sepadan sebelum kita ditemukan dengan orang yang sehati sejiwa. Justeru, apabila kita bertemu dengan orang yang tepat, kita akan mengetahui betapa berharganya anugerah itu.
Cinta adalah ketika anda dibuai perasaan,kesabaran dan romantis dalam suatu hubungan serta mengetahui bahawa anda amat mengambil berat mengenai si dia.Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika bertemu seseorang yang sangat bererti bagi kita, namun akhirnya kita terpaksa membiarkan dia pergi.Ketika pintu kebahagiaan tertutup, yang lain terbuka. Tetapi kadangkala kita menatap terlalu lama pada pintu yang tertutup itu sehingga kita tidak melihat pintu lain yang terbuka untuk kita.Teman yang terbaik adalah individu yang sentiasa berada di sisi, berasa seronok ketika bersama dan dia tidak pernah mengatakan apa-apa selain tetap menyokong anda dari belakang. Memberikan seseorang semua cinta tidak pernah menjamin bahawa mereka akan mencintai anda.Jangan mengharapkan cinta sebagai balasan, tunggulah sampai cinta itu berputik di dalam hatinya.Tetapi jika tidak, pastikan dia tumbuh dalam hati anda. Ada hal yang sangat ingin anda dengar tetapi tidak akan pernah anda dengar daripada seseorang yang anda sukai.Tetapi jangan sampai anda menjadi tuli walaupun tidak mendengar luahan hatinya.
Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika anda masih ingin mencuba.Jangan menyerah selama anda berasa masih ada harapan.Jangan pernah berkata anda tidak mencintainya lagi walhal tidak sanggup membiarkan dia pergi.Cinta datang kepada mereka yang masih mempunyai harapan walaupun sering dikecewakan.Cinta hadir kepada mereka yang masih mempercayai, walaupun kerap dikhianati.Cinta juga datang kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun berulang kali disakiti dan kepada mereka yang mempunyai keberanian serta keyakinan untuk membina kembali kepercayaan.Jangalah mudah berputus asa.Jangan melihat daripada wajah, itu boleh menipu.Jangan melihat kekayaan, itu boleh luput.Berharaplah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum kerana sebuah senyuman dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah.
Berharaplah anda bertemu seseorang yang dapat membuat anda tersenyum.Ada saat dalam kehidupan apabila anda sangat merindukan seseorang, ingin menemui dan memeluknya.Berharaplah anda dapat mimpikan si dia, pergilah ke mana saja anda ingin kunjungi, jadilah sesuai dengan keinginan anda kerana anda hanya hidup sekali dan satu kesempatan untuk melakukan apa diinginkan.Semoga anda memperoleh cukup kebahagiaan, cukup dugaan untuk membuat anda kuat, cukup penderitaan untuk membuat anda menjadi manusia yang tabah dan cukup harapan untuk membuat anda berbahagia.Selalu letakkan diri pada posisi orang lain.Jika anda rasa itu menyakitkan, mungkin ia akan menyakitkan orang lain.Orang yang bahagia tidak perlu memiliki yang terbaik dalam segala hal.Mereka melakukan yang terbaik dalam segala hal.Kebahagiaan bukan bagi mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang mencari, mereka yang mencuba.
Cinta bermula dengan senyuman, tumbuh dengan kemesraan dan berakhir dengan air mata.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang dilupakan.Anda tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan sehinggalah anda melupakan kegagalan dan rasa sakit hati.Ketika anda lahir, anda menangis dan semua orang sekeliling tersenyum.Hiduplah dengan hidupmu, justeru ketika anda meninggal dunia, anda satu-satunya yang tersenyum dan semua orang di sekeliling menangis………

p/s; thank to eyka coz tag this to me..terharu aq bace lorhh..hihihi :P

hahaha.



Melakukan rutin harian yang sama amatlah membosankan. setiap hari bangun kalau tak tengahari, petang la jawabnya. semua orang melakukan perkara yang sama. semua orang dua kali lima je dengan aku. takde beza sangat lah. yang beza dari segi baka. sangat membosankan. lepas itu bangun tah pukul berapa terus pergi dapur cari makanan. itupun kalau mami sudah sediakan makanan. kalau tak, masak sendiri lah jawabnya.

Dan teruskan perjalanan dengan melakukan perkara yang sama setiap hari. pukul 10 ke 11 pagi baru kau reti nak mandi. biasalah. sekarang ni kan musim hujan. sejuk orang kata. takut kena penyakit menggigil plak kau nanti. dah lepas tu terus online sampai larut malam. orang nak online pun tak bole. marah sape-sape yang berani kacau time tengah kusyuk online. game difacebook yang menjadi pilihan hati. sanggup bersengkang mata main game kat fb sampai pagi-pagi buta. hanya untuk tunggu makanan kat cafe world masak. lain cerita, kalau tak buka dua benda alah tu ber-blogging la aku sampai ke pagi. ber-blog smpai takde idea dah

sms..

SMS atau lebih dikenali sebagai ' Short Message Service' telah memudahkan pelbagai pihak untuk berkomunikasi antara satu sama lain. ia amat mudah digunakan dimana-mana. dijalanan? didalam bilik air? tengah memandu? sambil memasak? even on the phone juga kita bole ber'sms'. gejala ini telah menurun ke anak cucu cicit moyang kita. dan juga ibu bapa, nenek-nenek dan seluruh makhluk hidup yang boleh bercakap, berfikir. Haiwan juga ber'sms' dengan cara mereka tersendiri. ohh itu saya tak tahu la pulak macam mana kann. i am not person who love 2 reply msg..sorry!!

berakhirnya mukadimahku, bermula dengan cerita yang hendakku sampaikan ini. Pada suatu malam yang agak-agak dingin. Semua orang yang berada dirumah masing-masing dalam bilik masing-masing. mami saya dalam bilik dia. saya dalam bilik saya. adik dan kawannya di biliknya. lala dibawah tengah tengok tv. Tiba-tiba aku menerima satu mesej.


mami; along bwa manik dlm tpware dkat bga kuning tu naik

yaya; along dalam bilik..angah kat bawah. mami suruh la angah.

mami; g la amek kejap

yaya; alaaa... ;(

soo terpaksa la saya turun kebawah dan memenuhi permintaan mami saya. ohh saya tolong dengan ikhlas ya. kang ada yang cakap anak perempuan tak ikhlas pula. :) ....

entah ape2 la kluarga ni,,huhuhu,,punyer laa malas..

nothing girls


Maybe I wear baggies
and white socks with flip-flops
maybe I don't like listening to rave
and I'm not on the social mountaintops
maybe I don't care about the things
that make your worlds twirl
maybe you look at me and think: Gee, what a nothing girl.
Maybe I like giving smiles
which seems to be a sin today,
and maybe I allow my imagination
to sometimes run away
maybe you don't understand this
and that's why you cannot see
if this make me a nothing girl
hey, that's ok with me!
The world makes you believe
your personality mustn't be detected,
your face must be picture perfect
and wear cloths just the best, to be accepted.
Maybe I look at you
and feel sorry that you're blind,
robots you have became,
yourself you'll never find.
God made you, as well as me,
kamalia bt kamarudin!
this means I am something,
the world is a liar
and if I must be a nothing
for you to see it,
then so be it!

how deal with backstabbers

Dealing with friends who stab you in the back is an extremely hardthing to do on your own. anyone can become a back stabber as timepasses or a series of events happening to the potential individual. Thatis why, it is more important to focus our energy to become less likelytargets of potential back stabbers or deter their negative emotionsagainst us.Here, i have several tips to share with you guys. take a look :)

1. Ask if what you heard was true. Don't mention anyone who told you.

2. Apologize. even if you did nothing wrong, apologize for reacting with anger or simply for just what happened.

3. Tell them how you feel. be as nice as possible but don't sound desperate.

4. Don't appear sad or mad. Don't look down. Walk with your pride. This person betrayed you, and he or she should be the one upset.

5. Find someone to back you up in any decisions you make.

6. Please PLEASE do not seek revenge! Whether it was gossip or however they came behind your back, do not stoop to their level. Forgive,forget, and move on!!!

akhir nyer..

pergghh..dri reading week lg aq dah tension pikir pasal exam tok sem 4 ni..
dah lah sem 4 ni aq asik n bnyk maen lorhh.x blaja pon.ape lah nk jadi gan aq ni..
stdy pon maen2 jew..
pasal exam plk.adoyaiiiii susah nyer.HR,MM,CL,PS,PR semua lahh.aq x taw la cam ner aq jawab.mmg susah doe.aq x mo lah repeat paper!!!asal dapat C pon tok law dah kire ok!arap2 aq x fail.dah lah susah soalan 2.ishhh
tp sebaek dah lepas,,tp rse x puas ati laa ngn exam kali..entah la..

benci!!

berjalan jew keje aq!!



huhuhu..dlm kul 6 cam 2,aq n lala kuar gi sunway.sje2 je.coz nk cari adiah tok member ktwg ni..huhuhu.lala beli baju jew!!then ktwg jalan2 je kat c2.huhuhu.penat aq x hilang lg,bru pegi mid gn adik pas 2 kuar blk gn lala pulak..sepatut nyer kyewg 3 beradik kuar skali,tp lala plk gi kedai auntie dlu.ambik brg kate nyer..huhu..aq 1 ari x sentuh bku.males memdada lorhh.pandang bku pon x mau..ape la aq ni..
malam sudah..mau balik laa..esok bru nk stdy!!

hari yg memenatkan!!

huhuhu..malam smlm aq n adik laki aq decided nk tgk wayang cter senario..mmg aq dh janji nk tgk wayang gan dye..yelah owgbru pas abis SPM kate kan,so nk enjoy la..hahaha..so pg td kelam-kabut coz bngun kul 10..kene mara lak pulak gan mami.dlm kul 12 cam 2 kyewg gerak dari uma ke Midvalley..ishh>3 jem siot dpn b.jalil 2,jom heboh kan so mmg jem la.huhuhu..sbnr nyer aq g mid 2 pon coz nk beli adiah tuk kawan aq pnyer besday!!jadi aq pon rse2 nk beli kan dye jam tangan laahh..pas abis tgk wayang aq n adik tgk jam tangan.nasib baek de sale tyme 2.dapat la murah..huhuhuhuhuhu..pas 2 dapat plk msg dr roy yg mengatakan yg dorang semua ade kt jom heboh..alamak aq nk pegi..tp camner.aq pon suru adik aq cepat2 balik.tp nk wat cmner pon klu balik pon maybe lambat sbb jem tyme 2.dah lah aq nk sgt pegi.then aq suru dorang 2gu.tp x kesian pulak dorang nk 2gu kan,,then khairul call tnye kt ner??aq pon jwb la lmbat lg kot nk sampai nyer.huhuhu.x payah la 2gu..

friendship


ermm..entry ni aq wat untok kawan2 aq laa..spe lg kan..aq arap persahabatan yg terjalin x kan terputus..frenz 4 eva lorhh..huhuhu


Friendship isn't always easily described. i love when my girlfriends are around me. felt soo me. friend is sweet when its new but it is sweeter when its TRUE! But you know what? Its sweetest when its you okay. special friends is rare indeed,it seem to be special breed,yes,perfect friends are very few,so lucky I'm for having you all

DEAR FRIENDS ARE HARD TO FIND
DEAR FRIENDS BRING PEACE OF MIND
YOU MY BEST FRIEND ... ARE ONE OF A KIND

sengal>3




adoyai dak2 ni (hahaha termasok aq kot,,) gle ape??dah buang tebiat ke??
hahaha..pelik2 manusia zaman skrunk ni,ade2 je..membaca budaya kita lah sgt>3..merepek jew..aq pon layan jela dak2 ni..hohoho ..
ape2 jela..pagi 2 nk jmpe mr.mohan nk tgk result,markah la pe lg,.malas2 pon pegi la jgk..pastu nk ambil doket lorhh..ermm..klu x pasal doket ni,aq x pegi pon.huhuhu:P

k.a.w.a.n

mengenali seseorang itu kadangkala
membuat kita ketawa,

mengenali seseorang itu juga kadangkala
membuatkan kita mengalirkan air mata,

sesungguhnya..

mengenali seseorang itu mampu
memberi kita sejuta rasa
marah..
sedih..
gembira..
sayang..
rindu..

tapi sedarkah kita?

mengenali seseorang itu sebenarnya
adalah satu anugerah..
biarpun hadirnya hanyalah seketika &
sekadar teman sementara..

bersyukurlah dgn kehadirannya
kerana barangkali, melaluinya
kita mengerti apa itu erti persahabatan..

.liyalazara. dah skrang..huhuhu,jgn jeles ea!!




liya lazara oo skrunk jgn jeles ea..sje je nk ubah angin lorhh..actually nme ni ade mkne nyer sendiri laa.hahaha..wat why la gne nme ni..sgt ske nme ni..hahaha


MOOD : CONFUSED

kenapa dengan aku ni? aku tak paham la apa yang aku fikir sekarang. semua bercelaru. blank pun ada ni. sebenarnya aku tak tau apa yang aku nak cakap dan apa yang aku nak bahaskan sekarang. tapi itulah, aku benar benar tak faham. macam ada je sesuatu terbuku kat hati aku ni. nak aku lepaskan, tapi tak reti pulak. adoi adoi. pasal aku? entah la. mungkin la kot. pasal keluarga? rasanya semua baik, alhamdullilah. pasal kewangan? aku rasa x pon..ok jew. haha. masalah teman-teman, sahabat? huh, tak tau lah aku.aq syg ma yunk2 frenz.. semuanya bercampur baur dah. tak apalah. baik aku diam kan dulu. mungkin jugak itu yang terbaik. mungkin jugak tidak.
tp aq still hepy n still can smile( oooo liya lazara) chendol la aku ni.

bowling lg..

..liyalazara..
sayang ma yunk2 frenz




adoyaii...pd mle nyer aq dah bau KFC last2 hampeh..aq kalah gan si boootak..ishh>3 malu siot.
x pela kne blanje acap KFC..huhuhuh....aq pon bkn reti sgt maen bowling 2.maen baling jer bola bowling 2.janji masok .hahaha..tp malam 2 mmg pengalaman yg x kan ku lupa kan..why???dah lah mr.mohan dtg lmbat kul 8 cam 2 bru dye dtg( aq dah lah pantang 2gu owg ni oii)..kul 9 cam 2 bru start maen bowling..abis kul bape plk kan dah lah maen 2 game..huhuhu..x pela maen jew la..sampai kul 10.30 mlm cam 2 bru abis maen bowling..ktwg cepat2 la terus g bus stop la..takut2 x de bas..tp mmg x de bas pon..naek lah bas u60,,kene lah plak jalan kaki dari jambatan kt batu 14 cam 2 la..adoyaiiiii dah lah jauh gle!!!!aq dah lah semput..eeeeeeeeeeee....benci aq,,x pela gan member x lah rse penat dan takut..huhuhuhuh





sempat jgk la ambk gmbr gan mr.mohan,,adoyaii,sapelah yg ambil pic ni..pakinson siot..huhuhuh